Lenka Vilhelmová v Galerii Ladislava Sutnara v Plzni

Laureátka Ceny Vladimíra Boudníka Lenka Vilhelmová vystavuje v Plzni v Galerii Ladislava Sutnara.

Nadace Hollar letos opět posouvá výstavu Grafika roku 2018 a Cena Vl. Boudníka z tradičních prostor Obecního domu v Praze na půdu Galerie Ladislava Sutnara ve spolupráci s Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara ZČU a Nadace Sutnar.

Na výstavě jsou zastoupeny hlubotisky i autorské knihy.

Zastoupen je hlubotisk „Dopis nevinnému II“ Lenky Vilhelmové, za který získala BBLA CASH AWARD 2015

Vítěznou prací 2015 Celebrating Print Competition 2015 oceněnou Cash Award se stal hlubotisk Lenky Vilhelmové. Její práce demonstruje možnosti, které grafika jako umělecké médium nabízí současným umělcům. Autorka ve svých pracech na papíře mistrně aplikuje širokou škálu tradičních technik v kombinaci s ofsetem a vytváří práce, jejichž „tělesnost“ a naléhavost můžeme objevit zejména při pohledu zblízka.
Lenka Vilhelmová je vizuální umělkyní, grafičkou a pedagožkou. Vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze (1982). Její tisky, obrazy, objekty a autorské knihy byly prezentovány na mnoha samostatných i skupinových výstavách v České republice i v zahraničí. Její práce jsou zastoupeny v soukromých i veřejných sbírkách, včetně Národní galerie v Praze a National Gallery of Art ve Washingtonu, DC. Podílela se na mnoha mezinárodních workshopech a grafických soutěžích (Mezinárodní trienále grafiky Krakov, 2013; „Kontinuita,“ Nebraska, USA, 2010). Doc. L. Vilhelmová je pedagogem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a členkou Sdružení českých umělců grafiků Hollar.

Výstava bude k vidění do 27. dubna.
Galerie Ladislava Sutnara
Riegrova 11, Plzeň
úterý — pátek 10 — 18 hodin
sobota 10 — 15 hodin